Головні новини

"Ураган" - "Продексім" - 2:2. Бойова нічия фаворитів

Франківському "Урагану" не вдалось втримати перемогу у протистоянні з прямим конкурентом в боротьбі за "золото" Favbet Екстра-ліги.


Останній матч 3 туру по праву вважався центральним. І недивно, що саме він закривав програму туру. Дуже цікаво було подивитись на «Продексім» перед стартом у Основному раунді Ліги чемпіонів, у якому «мельникам» доведеться зіграти вже 9 жовтня. Що стосується «Урагану», то він, звичайно, хотів підтвердити, що розгромна перемога над «Продексімом» у матчі за FAVBET Суперкубок України не була випадковою. До того ж, підопічні Максима Павленка хотіли порадувати своїх вболівальників ще однією перемогою.

«Ураган» відносно швидко повів у рахунку – вже на 3-й хвилині, коли Кордоба скористався деякими неузгодженими діями гравців «Продексіма» та пробив здалеку. Так рахунок став 1:0 на користь господарів майданчику, і тепер було цікаво подивитись на відповідь з боку чемпіонів України. Підопічні Хаві Родрігеса швидко відповісти не змогли, хоча по ходу першого тайму в них подекуди виникали моменти. Зокрема, були нагоди зрівняти рахунок у Корсуна, Зварича, Шотурми. Але ворота Кардаша залишались на замку. Однак, на 9-й хвилині «Ураган» все-таки був змушений розпочати з центра майданчику. Федюк припустився помилки, якою скористався Роніньйо, чий пас вивів на ударну позицію Скорого. Капітан херсонців зміг «пробити» Кардаша, і рахунок став рівним.

Проте, незважаючи на все, треба зазначити, що «Ураган» все-таки більше був на м’ячі та намагався більше створювати моментів біля чужих воріт. Однак, до другого взяття воріт Ципуна справа не доходила. Хоча якби були трохи влучнішими, наприклад, Лебідь або Радевич, то «дракони» могли би вигравати як мінімум з різницею в два м’ячі. Однак, івано-франківцям вдалося лише раз засмутити Ципуна – це зробив Лебідь. І знову наслідком голу стали деякі помилки гравців «Продексіма» в обороні. І це взяття воріт було якщо не заявкою «Урагану» на перемогу, то невеличким кроком до здобуття домашньої звитяги.

Херсонцям треба було зробити висновки в перерві, щоб у другому таймі більше не припускатися таких помилок, які були у першій половині гри. І майже на початку другої 20-хвилинки «мельники» забили у ворота Кардаша. Точніше, забив у власні ворота «ураганівець» Шеремета, який зрізав м’яч у «рамку» після прострілу Білоцерківця. Тепер вже «Урагану» треба було чимось відповісти. Але забити одразу підопічним Максима Павленка не вдалося. А вже ближче до екватору другого тайму поєдинок став нагадувати таку собі шахову партію, в якій будь-яка помилка могла призвести до неприємностей. Тому, обидві команди намагались грати зосереджено та обережно біля своїх воріт, хоча при цьому треба додати, що боротьби на паркеті манежу Коледжу фізвиховання все-таки вистачало. Вочевидь, обидві команди розуміли, що кожна помилка може привести до фатальних наслідків, тому намагалися не ризикувати.

Втім, це не означає, що «Ураган» та «Продексім» не мали моментів для взяття воріт. Звичайно, моменти були в обох команд, але все-таки бажання не поступитись було сильнішим, і це давалося взнаки при створенні потенційно гольових атак. Зрештою, це призвело до того, що очна зустріч чемпіона та віце-чемпіона завершилася внічию. Тепер «Продексім» має зосередитись на виступі в Основному раунді Ліги чемпіонів. Що стосується «Урагану», то навряд чи підопічні Максима Павленка можуть бути задоволені таким результатом.

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Продексім» (Херсон) – 2:2
Голи:
Кордоба (3), Лебідь (17) – Скорий (9), Шеремета (25 – автогол)
«Ураган»: Кардаш – Федюк, Кордоба, Когут, Фаренюк – Шеремета, Лебідь, Абакшин, Микитюк – Кузь, Радевич, Коваль, Мануйленко
«Продексім»: Ципун (Савенко, 21) – Скорий, Роніньйо, Волянюк, Даніель – Корсун, Шотурма, Зварич, Білоцерківець – Ланко, Давід, Бессалов, Д. Сорокін
Попередження: Радевич (20) – Роніньйо (17), Савенко (31), Даніель (34)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»