Головні новини

У Франківську відкриють анотаційну дошку Юрію Йосиповичу Шулятицькому

4 серпня видатному прикарпатському футболісту, тренерові та функціонеру Юрію Йосиповичу Шулятицькому виповнилось би 76 років. З цієї нагоди на фасаді міського центрального стадіону "Рух" заплановане відкриття пам'ятної анотаційної дошки футбольному маестро. 


Урочиста церемонія відкриття пам'ятної дошки розпочнеться 4 серпня об 11:00. Опісля церемонії на стадіоні "Рух" у товариському матчі зійдуться вихованці "Ніки" U-19 та львівські "Карпати" U-19. До слова, теперішній наставник "зелено-білих" Роман Гнатів розпочинав футбольну кар'єру у складі стрийської "Скали" під орудою саме Юрія Йосиповича, тож львівський клуб відгукнувся на запрошення ДЮФК "Ніка-05" провести подібний товариський матч присвячений пам'яті видатної постаті у прикарпатському футболі.

Запрошуємо всіх охочих на урочисту церемонію вшанувати світлу пам'ять чудової людини і мудрого наставника! 

Юрій Йосипович Шулятицький (04.08.1942 - 21.02.2013 р.р.)

Майбутній футболіст, тренер та футбольний функціонер народився і все життя мешкав у Станіславі, в славному футбольними традиціями мікрорайоні "Гірка". Теперішній одноіменний стадіон, на якому зараз свої домашні матчі проводить івано-франківський "Тепловик-ДЮСШ-3" тоді належав залізниці та носив назву "Локомотив".

Як переважна більшість хлопців того району Станіслава, Юрій із своїм молодшим братом – Тарасом, фактично весь час проводять на стадіоні, граючи у футбол, який в наступному стане змістом їхнього життя. Тренував місцевих хлопчаків на той час Володимир Бриндзей, який і розгледів у братах потенціал. Батько хлопців був залізничником, тож вони росли справжніми патріотами ФК "Локомотив" і продовжувати кар'єру у іншому клубі не бажали. На відміну від Тараса, що захищав кольори московських "Динамо" та ЦСКА, а також львівських "Карпат", Юрій усю кар'єру провів у командах Прикарпаття. В якості гравця Юрій Шулятицький захищав кольори рідного "Локомотиву", долинського "Нафтовика", івано-франківських "Прилад", "Електрон" та "Сигнал".

Перші тренерські кроки Юрій Йосипович робив у рідному "Локомотиві". З командою залізничників він виборює звання чемпіона Івано-франківської області в 1981 -1982рр, та виграє Кубок області в 1981р. Команда "Локомотив" успішно репрезентує Прикарпаття в аматорських змаганнях УРСР. Так, в 1983р. команда є учасником фінальної частини аматорської першості України. У 1989 році його не було запрошено до "Прикарпаття" на посаду начальника команди. У 1992 році на певний час очолив головний івано-франківський клуб, який у першому сезоні українського чемпіонату виступав у Вищій лізі. В 1993-1995рр. (із невеличкою перервою) працює в Стрию із "Скалою" (спочатку тренером-консультантом, в наступному головним тренером). Після цього на аматорському рівні працював з футбольним клубом "Бескид" (Надвірна), а у 1998 році очолив луцьку "Волинь", що виступала на той час у першій лізі чемпіонату України.

З 2002 по 2006 рік (аж до втрати статусу професійного клубу) був керманичем та президентом івано-франківської "Чорногори". З 2006 по 2007 рік тренував місцевий "Спартак", а у 2008 році повернувся до "Чорногори", що брала участь у змаганнях на першість області. Окрім тренерської діяльності займався роботою футбольного функціонера. Був членом виконавчого комітету та заступником голови Івано-Франківської обласної федерації футболу. Крім футболу мав хобі — розведення голубів, яким займався з 7 років. Перебував у івано-франківському клубі голубівників при ФСТ "Україна", утримував на горищі будинку близько 120 голубів різних порід. Є одним із натхненників створення дитячо-юнацького футбольного клубу "Ніка-05" Івано-Франківськ. Наразі, ДЮФК "Ніка-05" є одним із організаторів турніру пам’яті Ю. Й. Шулятицького.

На 70 році життя, 21 лютого 2013 року пересталося битися серце Юрія Йосиповича Шулятицького. Похований в Івано-Франківську на міському кладовищі.

Інформаційна служба ФК "Ніка" Івано-Франківськ