Головні новини

Ярослав КОНКОЛЬНЯК: "Не вважаю, що зробив щось героїчне"

Захисник "Прикарпаття" Ярослав Конкольняк визнаний Гравцем туру в Першій лізі Sport Arena та ПФЛ. Герой 15-го туру поділився враженнями від перемоги івано-франківської команди над "Гірником-Спорт" (4:1).



- Насамперед це важлива для команди перемога, тому для мене вдвічі приємніший такий результат, - говорить Конкольняк. - Хоча я не вважаю, що зробив щось героїчне:)

- Погоджуєтеся з тим, що запорука такого успішного результату у матчі з Гірником-спорт криється у якісному розборі гри суперника?
- Ми провели продуктивно тиждень перед матчем, включаючи і розбір гри суперника. В результаті це нам допомогло.

- На чому акцентував головний тренер перед грою? На яких гравцях, можливо, необхідно було звернути особливу увагу індивідуально?
- Персонально мав грати Вася Француз з Кравчуком. Також знали, що два провідних гравці «гірників» пропускають гру. Завдання було пресингувати на їхній половині поля.

- Зі стартових хвилин ваша команда не форсувала події, грала дещо стримано. Це було заплановано головним тренером чи суперник змусив до такої гри? 
- Здебільшого, суперник змусив. Але, повторюся, намагались накривати на їхній половині, використовувати високий пресинг.

- Можна сказати, що перший забитий м’яч став дуже важливим у матчі? Василь Цюцюра зараз у фантастичній формі?
- Важливий, адже заклав фундамент нашої перемоги. Провели хорошу атаку. І радує, що наші нападники використовують свої моменти. А Васі бажаю не збавляти обертів:).

- На 38-й хвилині ви реалізувати пенальті. Яким чином ви налаштовуєтеся на виконання 11-метрових?
- Як налаштовуюся - не скажу, нехай це буде моїм невеликим секретом:) Але для мене було важливо забити, щоб психологічно стало легше команді і особисто мені. Просто я перед цим не забив Інгульцю, і в результаті ми програли.

- У цьому матчі ви виконали два асисти та забили м’яч. Поки що ваш найкращий матч у сезоні? 
- Дуже сподіваюся, не останній для мене і команди.

- За рахунок чого Прикарпаттю вдалося стабілізувати свою гру протягом жовтня? У яких компонентах гри ваша команда додала? 
- Були трохи в психологічній ямі. За рахунок великої роботи команди і кожного гравця зокрема ми змогли вийти з цієї кризи.

- Зараз ви граєте на лівому фланзі захисту, а не у півзахисті, як раніше. У чому причина такої зміни позиції? Комфортно у захисті? 
- Такою є задумка тренера. Стараюсь виконувати завдання. Потроху звикається, але більше хочеться грати на атаку.

- Чому не залишилися в СК Дніпро-1, де були влітку на перегляді? 
- Це вже історія, і для мене маленький досвід.

- Можете детальніше розповісти, як вам вдалося пробитися із аматорського футболу на професіональний рівень? Знаємо, шлях був тернистий. 
- Якщо детально, то це надовго:). Завжди дякую Богу за все, що в мене є в житті. А за рахунок роботи над собою, бажання, терпіння, самовіддачі можна добитись всього. А ще, як у моєму випадку, й збіг обставин.

- Хто із нападників найкраще відкривається під ваші передачі? З яким форвардом у вас найкраща взаємодія - Цюцюра, Дитко, Барчук чи Худобяк? 
- Мені тяжко сказати. Стараюся з кожним шукати взаємодію. Останнім часом це Барчук і Цюцюра. Рома Дитко більше на фланзі зараз грає. Ігор Худобяк, на жаль, травмований.

- Які завдання ставляться перед командою на заключні матчі 2019 року? 
- Воно єдине - максимум очок у кожному матчі.

- У наступному турі ви зіграєте з Минаєм. Чого очікуєте від цього матчу? Удома команда випромінює упевненість у своїх силах? 
- Це дербі. Звідси самі розумієте, якою буде гра. Вдома треба перемагати, тим більше команда Кобіна буде виснаженою після матчу на Кубок. Але ми на це не зважаємо.

Ярослав КОНКОЛЬНЯК. Бліц 
Народився в м. Івано-Франківськ
Вихованець школи ФК "Сігуенья"
Перший тренер - Юрій Семенович Шайкін
Уболіваю за Арсенал (Лондон)
Улюблений футболіст - Тьєрі Анрі
Мрію про хорошу футбольну кар'єру

МФК "Прикарпаття"