Головні новини

"Ураган" - "Енергія" - 4:0. Принципове на всі сто

Сьогоднішнє "енергетичне" дербі потішило вболівальників не лише результатом, а й напруженою та безкомпромісною грою.


"Енергія" вже не та... Напевне найкраще означення того, що зараз коїться з колись грізним львівським клубом, що взяв курс на омолодження складу. Щоправда, сьогоднішнім матчем в Івано-Франківську команда Валерія Легчанова довела всім скептикам, що ще рано списувати львів'ян в другий ешелон українського футзалу.

Перші найбільш реальні нагоди для взяття воріт втратив Микола Микитюк - спочатку з його гарматним ударом впорався голкіпер, а за декілька миттєвостей ще один потужний постріл пройшов повз ворота. А далі голкіпер "Енергії" Пітуля спіймав справжній кураж, раз за разом рятуючи свою команду від неприємностей. Саме страж воріт парирував потужні удари Андрія Федюка та Романа Кордоби, а згодом став переможцем ближньої дуелі з Ярославом Лебедем.

А от "енергетики" відповіли максимально гостро - вихід два в один ударом у порожні ворота завершував Ковальчук. Та на щастя для франківських вболівальників універсал львівської команди не влучив (!) у порожні ворота з кількох метрів. Хто-зна, якби все повернулось, якби в тому епізоді гостям вдалось відкрити рахунок у матчі. "Оборотка" не змусила себе довго чекати - за хвилину до перерви Артем Фаренюк, обігравшись з Юрієм Когутом, вразив порожній кут воріт Пітулі (1:0).

По перерві малюнок гри не змінився - "Ураган" продовжував сидіти на воротах гостей, а "енергетики" зусиллями Пітулі успішно оборонялись. Все ж на 23-ій хвилині "драконам" вдалось подвоїти перервагу у рахунку. Цього разу Даниїл Абакшин у швидкій контратаці відпасував Ярославу Лебедю, який в дотик вразив нижню "шістку" воріт львів'ян - 2:0. Непогані шанси двоести рахунок до розгромного мали Роман Кордоба та Андрій Федюк, але знову голкіпер грав надійно. На екваторі тайму Валерій Легчанов пішов розігрувати "зайвого", бажаючи будь-що переломити хід гри. 

Все ж вирішальним у матчі став третій гол "ураганівців". Артем Фаренюк відібрав "круглого" у оборонців львів'ян і відкотив на вільного Андрія Федюка, який в дотик відправив ігровий снаряд точно в ціль - 3:0. Навіть при таких розкладах гості не склали зброю і продовжили грати з воротарем-"ганялою", за що були покарані - Даниїл Абакшин з центру майданчика підбив остаточні 4:0 на користь господарів.

"Ураган" Івано-Франківськ - "Енергія" Львів - 4:0 (1:0)
18 жовтня
. Favbet Екстра-ліга, 5-й тур. м. Ів.-Франківськ, СК КФВ - 18:00
Голи: Фаренюк 19, Лебідь 23, Федюк 33, Абакшин 37.
Попередження: Пітуля 33.

Фото: Олекса Бутчак