Головні новини

Наші профі. Закордон: "Етнікос" зазнає першої поразки в еліті

"Етнікос" Ігоря Худобяка зазнав першої поразки в сезоні, а "Астана" має все примарніші шанси на чемпіонство в Казахстані - оглядаємо результати команд прикарпатських профі у традиційній рубриці "Наші профі. Закордон".


Кіпр. Панкіпріанський чемпіонат класу А. 5 тур
"АЕК" (Ларнака) - "Етнікос" (Ахна) - 5:1
Ігор Худобяк (Е)
відіграв весь матч.

Першої поразки після повернення до еліти кіпрського футболу зазнав "Етнікос" Ігоря Худобяка. У п'ятницю ахнасці в гостях були розгромлені "АЕКом" з Ларнаки (1:5), а "Худік" традиційно провів на полі весь матч. Поразка відкинула "Етнікос" на п'яту позицію турнірної таблиці.

Казахстан. Прем'єр-ліга. 29 тур
"Ордабаси" (Шимкент) - "Астана" (Нур-Султан) - 1:1

Важливі очки на фінішній прямій чемпіонату Казахстану втратила "Астана". У рамках 29-го туру команда Романа Григорчука розійшлась миром з "Ордабаси" - 1:1. "Астана" продовжує перебувати на третій сходинці казахської Прем'єр-ліги, а відставання від лідера "Кайрата" збільшилось до п'яти пунктів.

Польща. IІІ ліга. Група IV. 11 тур
"Сталь" (Краснік)
- "Сярка" (Тарнобжег) - 0:0
Антон Луцик (С)
залишився на лаві для запасних.

У матчі лідерів групи IV між "Сталлю" та "Сяркою" з Тарнобжега завершився без голів - 0:0. Півзахисник "сталеварів" Антон Луцик спостерігав за грою з лави для запасних. За підсумком 11-го туру "Сталь" зберегла за собою другу сходинку групи IV, відпустивши лідера "Корону ІІ" вже на п'ять очок.

Польща. IV ліга. Група "Малопольська" (схід). 12 тур
ҐКС "Дрвіня"
- "Попрад" (Ритро) - 0:0
Роман Степанков (Д)
відіграв весь матч.

Повний матч у складі "Дрвіні" відіграв нападник Роман Степанков, та не допоміг своїй команді знайти ключі до воріт "Попрада" - нічия 0:0. Мирова дозволила "Дрвіні" піднятись із зони вильоту і тепер посідає дванадцяту сходинку групи "Малопольської".

Польща. IV ліга. Група "Сілезька ІІ". 9 тур
"Кузня" (Устронь)
- ЛКС "Ґочалковіце" - 2:3
Михайло Лаврук (К)
вийшов у стартовому складі і був замінений на 66-ій хвилині.

Смугу невдач у четвертій польській лізі продовжила "Кузня" Михайла Лаврука. На вихідних "ковалі" записали до свого пасиву четверту поразку поспіль, вдома поступившись "Ґочалковіце" - 2:3. За підсумком туру "Кузня" втратила дві сходинки і тепер розташувались на дев'ятому рядку групи.

Швеція. Дивізіон ІІ. Група "Південний Свеаланд". 25 тур
"Арамійськ-Сирьонська ІФ" (Ботчирка)
- "Вармбульс" (Катрінехолм) - 3:1 Андрій Вацеба (А-С) відіграв весь матч.

Перемогою на вагу золота можна назвати домашній тріумф клубу "А-С" Андрія Вацеби у 25-му турі шведського Дивізіону ІІ.  Ще б пак, адже звитяга над "Вармбульсом" (3:1) дозволила команді гарантувати собі участь у наступному сезоні і віддалитись на безпечну відстань від зони вильоту. Наш краянин у тріумфальному матчі відіграв всі 90 хвилин.