Головні новини

Наші профі. Футзал: Ігор Корсун забив дебютні голи на євроарені

Одразу два клуби прикарпатських профі змагались в Основному раунді Ліги чемпіонів УЄФА з футзалу, а Василь Кефа "вистрелив" хет-триком в Польщі - про це в традиційному огляді "Наші профі. Футзал".


Ліга чемпіонів УЄФА. Група 2
1 тур
"Бенфіка" (Лісабон, Португалія) - "Продексім" (Херсон, Україна) - 1:1
Петро Шотурма (П)
виходив на паркет у другій п'ятірці і на 34-ій хвилині отримав попередження. Ігор Корсун (П) виходив на паркет у другій п'ятірці.

У стартовому поєдинку Основного раунду ЛЧ "мельники" попри всі прогнози спеціалістів зуміли відстояти нічию у матчі з одним з найкращих клубів Європи португальською "Бенфікою" - 1:1. Обидва наші краяни Ігор Корсун та Петро Шотурма виходили на паркет у другій п'ятірці, а останній ще й "напрацював" на попередження.

2 тур
"Халле Гоойк" (Бельгія) - "Продексім" (Херсон, Україна) - 3:7
Ігор Корсун (П)
виходив на паркет у другій п'ятірці і на 24-ій та 32-ій хвилинах відзначився голами. Петро Шотурма (П) виходив на паркет у другій п'ятірці.

Другий матч міні-турніру "Продексім" проводив проти господарів бельгійського "Халле-Гоойка". Перемога над бельгійцями гарантувала українській команді участь в Елітному раунді ЛЧ. З поставленим завданням херсонці впорались на відмінно, забивши сім м'ячів у ворота суперників - 7:3. Двічі "автографи" бельгійцям залишив Ігор Корсун, для якого звітні голи стали першими на європейському клубному рівні. 

Відеоогляд матчу "Халле Гоойк" - "Продексім" (голи Корсуна з 1:50 та 2:44):



3 тур

"Продексім" (Херсон, Україна) - "Араз" (Нахичевань, Азербайджан) - 8:3 Петро Шотурма (П) виходив на паркет у другій п'ятірці і на 23-ій та 40-ій хвилинах відзначився голами. Ігор Корсун (П) виходив на паркет у другій п'ятірці, на 10-ій хвилині відзначився голом і на 34-ій хвилині отримав попередження.

У третьому поєдинку дня вирішувалась доля першого місця у групі, що дає володарю кращий посів при жеребкуванні Елітного раунду. Із завданням-мінімум, а саме перемогою "Продексім" впорався, не помітивши на паркеті "Араз" - 8:3. Та різниці +5 та трьох голів у виконанні пркиарпатців було замало, щоб потіснити "Бенфіку" з першої сходинки. Португальці свій матч проти "Халле Гоойка" проводили пізніше, але навіть "скромних" за мірками футзалу 6:2 їм вистачило сповна, щоб фінішувати першими у групі 2.

Відеоогляд матчу "Продексім" - "Араз" (гол Корсуна з 1:46, голи Шотурми з 3:00 та 5:03):



Група 7
1 тур
"Ховокубо" (Цвааг, Нідерланди) - "Сталіца" (Мінськ, Білорусь) - 1:9
Тарас Королишин (П)
виходив на паркет у другій п'ятірці.

Мінська "Сталіца" домашній міні-турнір Основного раунду розпочала з розгромної перемоги над чемпіоном Нідерландів "Ховокубо" - 9:1. Наш земляк напередодні єврокубкових двобоїв отримав пошкодження, тож у всіх трьох матчах провів на паркеті не так багато ігрового часу у складі другої п'ятірки.

2 тур"Сталіца" (Мінськ, Білорусь) - "Тулон Еліт" (Франція) - 3:1
Тарас Королишин (П)
виходив на паркет у другій п'ятірці.

Другий матч проти французького "Тулон Еліт" став вирішальним, адже тріумф 3:1 над чемпіонами Франції дозволив "столичникам" стати недосяжними для конкурентів і гаратнувати собі першу сходинку у групі, а разом з тим і путівку до елітного раунду змагань.

3 тур"Сталіца" (Мінськ, Білорусь) - "Лібурні" (Джяковіца, Косово) - 1:1
Тарас Королишин (П)
виходив на паркет у другій п'ятірці.

Тож третій день міні-турніру в Мінську не мав жодоного турнірного значення, а білоруський клуб в напіврезервному складі розписав мирову з "Лібурні" - 1:1.

Вже у п'ятницю, 18-го жовтня, "Продексім" та "Сталіца" дізнаються імена суперників в Елітному раунді Ліги чемпіонів УЄФА. Не виключено, що жереб може звести клуби наших краян, адже "Сталіца" наразі у першому кошику посіву, тоді як "Продексім" у третьому.

Чехія. Перша ліга. 5 тур
"Олімпік" (Мельнік)
- "Сварог" (Тепліце) - 4:8
Павло Русак (О)
залишився на лаві для запасних.

Знову без перемог "Олімпік" Павла Русака. У 5-му турі чеської Першої ліги "олімпійці" програли "Сварогу" (4:8), а наш краянин спостерігав за грою з лави для запасних. Наразі "Олімпік" є аутсайдером ліги, маючи "нуль" в графі "очки" та розташувавшись на одинадцятій позиції.

Польща. І ліга. Група "Південь". 4 тур
"Семяновіце 2016" (Семяновіце-Шльонскі) - БСФ "Бохня" - 4:6
Василь Кефа (Б)
виходив на паркет у першій п'ятірці і на 22-ій, 35-ій та 37-ій хвилинах відзначився голами.

Василь Кефа став справжнім героєм футзальної "Бохні", забивши рівно половину голів своєї команди у протистоянні з лідером І ліги "Семяновіце 2016" - в активі нашого земляка три з шести голів забитих командою вцілому (6:4). Попри перемогу "Бохня" залишились на восьмому рядку групи "Південь".

Відеоогляд матчу "Семяновіце 2016" - БСФ "Бохня" (голи Кефи з 2:41, 3:23 та 3:40):



Україна. Favbet Екстра-ліга. 4 тур

"Food Centre-СумДУ" (Суми) - "ХІТ" (Київ) - 1:2
Орест Боргун (О)
виходив на паркет у другій п'ятірці.

Столичний "ХІТ"у рамках 4-го туру Favbet Екстра-ліги у гостях здобув важливу перемогу над новачком чемпіонату "Food Centre-СумДУ" - 2:1. Гостьові три очки дозволили Боргуну і Ко наздогнати лідера "Кардинал-Рівне" - тепер в обох клубів по дев'ять набраних пунктів.