Головні новини

Перша ліга U-19: "Прикарпаття" громить "Буковину" та інші матчі 2-го туру

"Прикарпаття" вдома не залишило шансів "Буковині", а "Ніка" в гостях поділила очки з однолітками з "Поділля" - огляд 2-го туру Першої ліги U-19 у групі 1.


У звітному турі "Прикарпаття" вдома помірялось силами з однолітками з чернівецької "Буковини". Минулого туру чернівчани вдома поступились "Адреналіну" (2:3), тож до Івано-Франківська вирушали за заліковими пунктами. Щодо господарів, то команда Сергія Пташника після звитяги над земляками з "Ніки" (2:1), прагнули продовжити приємну для себе серію.

Обидва супернкии доволі довго "притирались" один до дного, особливо не оголяючи тили, та справжня буря над франківською "Гіркою" пронеслась на екваторі першого тайму. Спочатку Ілля Руденко з вигідної позиції не зумів влучити у ближній кут воріт, а за кілька миттєвостей господарі повели у рахунку. Максим Грушецький відгукнувся на довгий пас із глибини поля, і, уникнувши положення поза грою, без особливих труднощів переграв голкіпера в очній дуелі - 1:0.

Минуло десять хвилин і  госопдарям вдалось подвоїти рахунок на табло. Цього разу міні-шедевром франківських вболівальників потішив Владислав Семотюк. Юний півзахисник продемонстрував холоднокровний і заразом видовищний дриблінг і, почергово обігравши чотирьох (!) оборонців, більярдним ударом відправив "круглого" в самісіньку "шістку" буковинських воріт - 2:0. Гостям, які не опустили руки і продовжували шукати своє щастя в атаці, ще до перерви вдалось сквитати один м'яч. Постарався Владислав Ватаманюк, що з "позначки" переграв голкіпера франківців Романа Сердюка. За мінімальної переваги господарів суперники пішли на відпочинок.

В дебюті тайму суперники обмінялись гострими випадами. З ударом Юрія Радульського впритул впорався голкіпер, а в атаці у відповідь франківців від неприємностей врятували стійка. Все ж команді Сергія Пташника вдалось втілити територіальну перевагу у перевагу на табло. Гол в активі одного з найктивніших на полі Владислава Семотюка. Цього разу Влад не менш ефектним ударом з-за меж карної оформив дубль. В доданий арбітром час Андрій Хома реалізував вихід віч-на-віч з голкіпером і встановив остаточні 4:1 на користь "Прикарпаття".

"Прикарпаття" - "Буковина" Чернівці - 4:1 (2:1)
18 вересня
. Перша ліга U-19, 2-й тур. Івано-Франківськ, стадіон "Гірка" - 12:00.
Голи: Грушецький, 20, Семотюк, 33, 60, Хома, 90+3 - Ватаманюк, 38, пен.
"Прикарпаття": Сердюк, Василів, Грушецький (Остапчук, 46), Семотюк, Хома (Дюг, 90+3), Руденко, Радульський, Павлюк, Н. Лесів, Феліпович (Лабич, 46), Крижанівський. Запасні: Хромишин, Дубей, Ковдрин, А. Лесів. Тренер: Сергій Пташник
"Буковина": Генцар, Букатар (Урсуляк, 86), Жижиян, Ягнич, Андрієць (Дячук, 65), Полівцев (Урсу, 76), Мангер (Придрик, 65), А. Рябий, Д. Рябий, Квасниця, Ватаманюк. Запасні: Луцак. Тренер: Андрій Лахнюк.
Попередження: Павлюк, 77 - Жижиян, 26.

Натомість інша команда з Івано-Франківська "Ніка" здобула перші очки в турнірі. У гостях підопінчі Анатолія Полякова зуміли вистояти нічию у поєдинку проти хмельницького "Поділля" - 1:1. Один з героїв "Ніки" у матчі став голкіпер Володимир Барабанов, що не раз рятував свою команду від неприємностей. А єдиний гол у складі франківців забив Андрій Боднарук.

"Поділля" Хмельницький - "Ніка" - 1:1 (0:0)
18 вересня. Перша ліга U-19, 2-й тур. Хмельницький, стадіон "Локомотив". 50 глядачів
Голи: Буценко, 74 - Боднарук, 76.
"Поділля": Валіон, Буценко, Кубашко (Ветошко, 70), Галета, Кацитадзе (Іщук, 46), Зощук, Антонюк, Майко, Лісніченко (Мудрий, 78), Кватернюк, Плахотній (Скороход, 58). Запасні: Яремов, Везнюк, Белей.
"Ніка": Барабанов, Калин (Гринчак, 68), Коржак, Нагірний, Ходак, Додюк, Гуменяк (Захар, 71), Штефан (Труш, 46), Сидорко (Пазюк, 66), Боднарук, Мигович. Запасні: Балан.
Попередження: Галета, 54 - Пазюк, 67, Коржак, 90.

В іншому матчі дня новояврівський "Гірник" переграв вінницьку "Ниву" (2:1), а заключний поєдинок між луцьким "Адреналіном" та львівським "Динамо" пройде 30-го жовтня.

"Нива" Вінниця - "Гірник" Новояворівськ - 1:2 (0:2)
18 вересня. Перша ліга U-19, 2-й тур. Вінниця.

Після звітного туру "Прикарпаття" очолило турнірну таблицю групи 1, здобувши дві перемоги у двох зіграних матчах. Наступний тур пройде 25-го вересня. Цього дня "Ніка" вдома прийматиме вінницьку "Ниву", а "Прикарпаття" вирушить в гості до львівського "Динамо".