Головні новини

"Карпати" - "Станіславчанка-ДЮСШ №3": анонс матчу

Класичне протистояння Львова та Івано-Франківська знову в жіночому варіанті - програму 2-го туру Першої ліги жіночого чемпіонату України у Львові відкриють місцеві "Карпати" та ЖФК "Станіславчанка-ДЮСШ №3".


Протистояння клубів з Івано-Франківська та Львова завжди носили принциповий характер. І байдуже чи це футбольні "Карпати" та "Прикарпаття" чи футзальні "Енергія" та "Ураган" - "галицьке" дербі завжди було напруженим та цікавим для глядачів.

З нового сезону вже "класичне" протистояння набуде ще однієї форми - в жіночій Першій лізі боротьбу за найвищі позиції та вихід до Фіналу чотирьох поведуть львівський ЖФК "Карпати" та ЖФК "Станіславчанка-ДЮСШ №3" з Івано-Франківська.

Для обох команд завтрашнє протистояння стане першим в історії. Щоправда, раніше жіночі команди Франківська та Львова вже зустрічались на футбольному полі. У 2016-му "Освіта-ДЮСШ-3" та "Львів'яночка" провели між собою три поєдинки, в яких тричі перемагали футболістки з міста Лева. Спочатку львів'янки двічі перемогли у груповому етапі Першої ліги (2:0 в гостях та 2:1 вдома), а у поєдинку за третє місце зуміли тріумфувати 3:0 і вибороти бронзові нагороди сезону.

ФК "Карпати" став першим професійним футбольним клубом, що у 2015-му році відкрив у своїй структурі відділення жіночого футболу. Тож не дивно, що наразі кольори "зелено-білих" захищають "доморощені" футболістки 2000-2002 р. н. До перемог "карпатівську" молодь ведуть і двоє досвідчених гравчинь - Надія Стеца (екс-футболістка моршинського "Медика", уманської "Ятрані-Берестівець" та новояворівської "Янтарочки") та Надія Чайка, що раніше виступала у калуському "Нафтохіміку", моршинському "Медику", уманській "Ятрані-Берестівець".

Майбутні суперники вдало розпочали поточний сезон Першої ліги. Франківчанки вдома зуміли здобути вольову перемогу над вінницькою "ВО ДЮСШ" (2:1), а от "Карпати" влаштували майстер-клас дублеркам вищолігової "Янтарочки" - 9:0.

Гра пройде на стадіоні "Прогрес" у Львові. Початок матчу о 15:00.

ЖФК "Карпати" (Львів) - ЖФК "Станіславчанка-ДЮСШ №3" (Івано-Франківськ)
Чемпіонат України серед жіночих команд. Перша ліга. Група А. 2 тур
7 вересня 2018 року. Львів, стадіон "Прогрес", 15:00.
Арбітр: Мамчур Н. П. (Рівне)
Асистенти арбітра: Сухан М. В. (Закарпатська обл.) / Матклвська М. В. (Хмельницький)
Резервний арбітр: Ващишин О. Р. (Львів)
Спостерігач арбітражу: Пиндиківський В. Р. (Бучач)