Головні новини

"Станіславчанка-ДЮСШ №3" - "ВО ДЮСШ" - 2:1. Є перша перемога!

У стартовому турі нового сезону ЖФК "ДЮСШ №3" на власному полі зуміла здобути вольову перемогу над вінницькою "ВО ДЮСШ".


На франківському "Металісті" зійшлись одні з наймолодших команд поточної Першої ліги, адже обойми як "Станіславчанки", так і "ВО ДЮСШ" складають футболістки 2001-2003 р. н. Щоправда, господарки мають солідний "козир в рукаві" - досвідчену Христину Ботюк, що з капітанською пов'язкою веде юних франківчанок до нових перемог. Також потрібно згадати і голкіпера нашої команди Світлану Маліборську, що попри юний вік вже пройшла крізь сито Першої ліги, а також неодноразово викликалась до лав юнацьких збірних різних вікових категорій.

Не можна сказати, що команди розпочали аж надто жваво - з самісінького ранку над Франківському стояла задуха, стовпчик термометра без проблем перетнув позначку у 26 градусів, тож не варто було очікувати швидкісної гри з обох боків. хоча перший найбільш реальний шанс "розмочити" рахунок втратили господарки, коли Марія Козаченко, вийшовши віч-на-віч з голкіпером, дуже довго приймала рішення і як наслідок, "круглий" опинився у руках Столяр. Та на екваторі тайму першими зуміли відзначитись вінничанки - після потужного удару зі штрафного Маліборська відвела загрозу від власних володінь та першою на добиванні встигала Нікітюк, що без проблем відкрила рахунок у зустрічі.

Пропущений гол не став несподіванкою для наших дівчат, що продовжували шукати щастя поблизу воріт вінничанок. І на 34-ій хвилині таки домоглися свого - "домашня заготовка" після розіграшу кутового завершилась влучним ударом у дев'ятку воріт від Соломії Гошій. Не встигла зробити секундна стрілка і трьох обертів, як підопічні Івана Олійника вийшли вперед завдяки влучному пострілу Діани Кавацюк - за мінімальної переваги 2:1 суперниці пішли на перерву.

По перерві франківчанки вирішили зіграти по рахунку, віддавши ініціативу вінничанкам і вже несолодко довелось Світлані Маліборській. Особливо небезпечним у складі "ВО ДЮСШ" виявилось тріо Ціхач-Христюк-Олейник. Саме вони буквально затероризували атаками оборону ДЮСШ і лише впевнена гра Маліборської не дозволила гостям відновити статус-кво. Чого вартує лише прохід капітана вінницької команди Юлії Христюк, яка прибравши кількох захисниць, пробила точно у руки Маліборській. Згодом Олейник з близької відстані розстрілювала нашу голкіперку та знову переможницею у дуелі вийшла Маліборська, що беззаперечно заслужила звання Героя вчорашнього матчу і не дозволила вінничанкам розраховувати на залікові очки в Івано-Франківську.

Фінальний свисток зафіксував перемогу "Станіславчанки-ДЮСШ №3", що під оплески легенди франківського жіночого футболу Тетяни Аполлоніної (екс-гравчиня "золотого складу" калуського "Нафтохіміка" та харківського "Житлобуду-1", нині виступає у складі вищолігового "Ладомира") покидали поле франківського стадіону "Металіст".

Свій наступний поєдинок наші дівчата проведуть 8 вересня у Львові. На стадіоні "Україна" наші дівчата поміряються силами з "Карпатами".

Турнірна таблиця та повний розклад матчів Першої ліги жіночого чемпіонату України доступний для перегляду на нашому сайті -> Жіночий футбол. Перша ліга.

Чемпіонат України серед жіночих команд. Перша ліга. 1 тур
26 липня 2018 року. Івано-Франківськ, стадіон "Металіст" - 180 глядачів
"Станіславчанка-ДЮСШ №3" (Івано-Франківськ) - "ВО ДЮСШ" (Вінниця) - 2:1 (2:1) 
Голи: Гошій, 34, Кавацюк, 37 - Нікітюк, 24
"Станіславчанка-ДЮСШ-3": Маліборська - Ботюк, Гошій, Лукавська, Демчук, Нагорняк, Кавацюк, Щербина, Бакай (Лаврук,89), Мострянська, Козаченко. Запасні: Василишин, Бойчук, Озарків, Попадинчук, Вербицька, Ховайло. Тренер: Іван Олійник.
"ВО ДЮСШ": Столяр - Нікітюк, Слободянюк, Левчук, Бордюг, Христюк, Руденко, Мельник, Ціхач, Смеречинська (Яськова,70), Олійник. Запасні: Темник - Салля, Кожокар, Лемещук, Вусата. Тренер: Олександр Дуднік.