Головні новини

"Станіславчанка-ДЮСШ №3" - "ВО ДЮСШ": анонс матчу

Після річної перерви до Івано-Франківська повертається великий жіночий футбол - у рамках стартового туру Першої ліги оновлена "Станіславчанка-ДЮСШ №3" прийматиме вінницьку "ВО ДЮСШ".


Історія жіночого футболу на Прикарпатті має давнє коріння - насамперед, всі ми добре пам'ятаємо "золоті" часи калуського "Нафтохіміка", в якого були і чемпіонство, і нагороди різного ґатунку Вищої ліги чемпіонату України. А проведення на франківському "Русі" та калуському "Хіміку" Кубка УЄФА наразі залишається єдиними офіційними міжнародними змаганнями на теренах нашого краю.

Якщо абстрагуватись від часів "царя Гороха", то і вже в новітній історії жіночий футбол в Івано-Франківську має чим похвалитись. Після занепаду "Нафтохіміку" у 2014-му на небосхилі з'явилась "Освіта-ДЮСШ №3", що розпочала боротьбу у Першій лізі чемпіонату України. У прем'єрному для себе сезоні "Освіта" здобула бронзові нагороди, а через рік наші дівчата влаштували справжній фурор, виборовши "срібло", а разом з тим і право зіграти у Вищій лізі. Та коштів на "вишку" у той момент не знайшлось і ДЮСШ №3 продовжили виступати у другому дивізіоні жіночого футболу України. У 2017-му з тих же фінансових причин команда припинила своє існування.

І от влітку 2018-го стало відомо, що жіноча команда в Івано-Франківську таки буде. Після всенародного обговорення було обрано нову назву "Станіславчанка-ДЮСШ №3". Основу оновленого клубу склали чемпіонки Вищої ліги-2017 серед команд 2002 р. н. та юні футболістки 2003 р. н., що не так давно вибороли звання кращих у Першій лізі серед своїх одноліток. Вестиме до перемог франківську молодь Христина Ботюк, що раніше виступала у харківському "Житлобуді-1" та калуському "Нафтохіміку".

Щодо наших майбутніх суперниць, то вінницька "ВО ДЮСШ" також доволі молода команда. Вінничанки вперше стартували у Першій лізі у 2017-му році. Тоді у "весняному" чемпіонаті зуміли пробитись до Фіналу чотирьох, де фінішували на підсумковій четвертій позиції. Якщо оцінювати кадровий потенціал "ВО ДЮСШ", то як і в нашої команди, там здебільшого виступають юні футболістки 2000-2003 р. н.

Гра пройде на стадіоні "Металіст" у мікрорайоні Опришівці. Початок матчу об 11:00.

ЖФК "Станіславчанка-ДЮСШ №3"(Івано-Франківськ) - ЖФК "ВО ДЮСШ" (Вінниця)
26 липня. Жіночий футбол, перша ліга. Івано-Франківськ, стадіон "Металіст", 11:00 
Арбітр: Марія Сас (Чернівці)
Асистенти арбітра: Ірина Меленчук (Чернівецька обл.), Оксана Паньків (Тернопіль).
Четвертий арбітр: Володимир Гронський (Івано-Франківськ).
Спостерігач арбітражу: Ілля Фреїк (Івано-Франківськ).