Головні новини

Олег Ковальський: "Чемпіон має визначатися за системою плей-офф"

Виконавчий директор НФК "Ураган" Олег Ковальський прокоментував формат Першої ліги футзального чемпіонату України сезону 2018/2019.


"Нам імпонує позиція, коли формат Першої ліги зростає і набуває більш професійного вигляду. Потрібно чітко розмежовувати коли аматорський рівень стає професійним. Ми розуміємо, що минулорічний формат був визначений не через чиїсь примхи або бажання, а внаслідок існуючих об’єктивних обставин. Ми брали участь у сезоні 2017/2018 Першої ліги, але нам не вдалося у повному обсязі поєднати аматорський і професійний рівні щодо взаємного залучення гравців клубу у різних командах, хоча вертикаль зберігалася абсолютно правильна: «Ураган» у чемпіонаті області, Першій лізі та головна команда – в Екстра-лізі.

Саме на рівні Першої ліги нам потрібно удосконалювати та формувати своїх спортсменів-професіоналів. Щодо системи розіграшу, переконаний, що чемпіонат не має завершуватися регулярною частиною і чемпіон має визначатися за системою плей-офф або іншим чином, наприклад, як в Екстра-лізі. Завдання для нашої команди залишається незмінним – це підготовка резерву для головної команди. Це полягає у тактико-технічній готовності, вони повинні відповідати стилю гри команди і бути психологічно стійкими", - цитує Ковальського прес-служба АФУ.