Головні новини

"Ураган-2-КФВ" - "Рівнестандарт" - 6:4. "Дракони" крокують далі

Як і у першій грі "Ураган-2-КФВ" переміг з різницею у два м'ячі і пробився до наступного раунду національного кубка.


"Ураган-2-КФВ" - "Рівнестандарт" Рівне - 6:4 (3:2)
1 листопада.
Кубок України, І попередній етап, матч-відповідь. м. Ів.-Франківськ, СК КФВ - 13:30.
Голи: Негела (1, 40), Завертаний (15, 19, 24), Масевич (40) - Чудля (3), Жак (17), Прислупський (21, 28).
"Ураган-2-КФВ": Гуйван (в) – Завертаний, Негела, Меденець, Коробка – Сенюк (к), Масевич, Британ, Баланик, Петросюк, Дичук, Лейбюк – Гордієвич (в), Хомяк (в). Головний тренер: Сергій Задорожний.
"Рівнестандарт": Свинарчук (в) (Колодюк, 15) - Дармовіс, Чудля, Прислупський, Москалик (к) - Жак, Басюк, Крук.
Перший матч: 5:3

Перша ж атака франківців у матчі завершилась успіхом, а глядачі у спорткомлексі КФВ стали свідками своєрідного "бліц-кригу" - Олег Негела опинився у потрібному місці і на добиванні вразив ворота рівнян. Такий блискавичний початок додав впевненості у силах команді Сергія Задорожного, яка, без сумніву, націлювалась лише на перемогу. Минає два оберти секундної стрліки і рівняни доволі нелогічно, але все ж зрівнюють рахунок. Голкіпер гостей пасом через весь майданчик знайшов Чудлю, який потужно пробив під поперечку - 1:1.

Попри пропущений м'яч "дракони" й надалі контролювали хід гри, частенько перевірявши пильність голкіпера дальніми ударами. Але подвоїти перевагу у рахунку франківцям вдалось лише на 15-ій хвилині. Владислав Завертаний обікрав  досвідченого Дармовіса в центрі майданчика і, вийшовши віч-на-віч з голкіпером, поцілив у стійку воріт. На щастя, "круглий" знову відскочив до Влада, який з другої спроби таки відправив його в ціль - 2:1. Під час взяття воріт Свинарчук отримав пошкодження, тож замість нього у рамці гостей з'явився Колодюк.

Гості не здались і знову вирівняли становище на майданчику. Цього разу вже Колодюк довгим пасом знайшов Прислупського, що відкинув на вільного Жака. Досвідчений ексгравець вищолігового "Кардинала" знає, як реалізовувати такі нагоди і в один дотик вразив верхній кут - 2:2. Та все ж останнє слово у першій половині було за "драконами". Віталій Коробка та Владислав Завертаний як по нотах розіграли вихід "два в один" - Віталій асистував, а Влад оформив дубль. За переваги в один м'яч суперники пішли на перерву.

Старт другої половини зустрічі знову видався гольовим. Це Прислупський у швидкій контратаці холоднокровно поцілив поміж ніг Гуйвану - 3:3. У вирішальний момент, коли рівняни перехопили ініціативу і  були близькими до четвертого голу, своє вагоме слово сказав Владислав Завертаний. Влад як на тренуванні двічі "хитнув" досвідченого Басюка і створив міні-шедевр, потужно пробивши під поперечку - 4:3.

Збільшувати перевагу міг Вадим Меденець, що спробував парашутом покарати Колодюка за невчасний вихід з рамки, та в останню мить Дармовіс виніс "круглого" з лінії воріт. Вже за кілька миттєвостей Вадим ледь не став антигероєм матчу, зігравши рукою у власному карному майданчику, та удар з позначки від Чудлі пройшов над воротами. А в наступній атаці рівнянам вдалось вчетверте (!) зрівняти рахунок на табло. Не надто гострий і навіть буденний розіграш кутового завершився голом від Прислупського - 4:4.

Останні хвилини матчу на франківському паркеті рівняни провели, розіграючи "зайвого", та особливих дивідендів їм це не принесло. А от "дракони", витримавши натиск, двічі вразили порожні ворота - влучні удари в активі Олега Негели та Мар'яна Масевича.

Тож у підсумку "ураганівці" святкували перемогу з рахунком 6:4 і за сумою двох матчів (11:7) пробились до наступного раунду Кубка України, де зіграють з переможцем пари "Юрінновація" - "SKIDKA". Матч у відповідь у цій парі запланований на 3-тє листопада, а в першому протистоянні столичних команд сильнішою була "SKIDKA" - 6:3.