Головні новини

Наші профі. Закордон: "Худік" забив дебютний м'яч в елітному дивізіоні Кіпру

Ігор Худобяк відзначився дебютним голом в чемпіонаті Кіпру, "Рига" Романа Дебелка без п'яти хвилин чемпіон Латвії, а Христина Перевізник дебютувала в Туреччині - про це в нашому традиційному огляді "Наші профі. Закордон".



Кіпр. Панкіпріанський чемпіонат класу А. 7 тур
ФК "Пафос" - "Етнікос" (Ахна) - 1:1
Ігор Худобяк (Е)
вийшов у стартовому складі, на 55-ій хвилині реалізував пенальті і був замінений на 86-ій хвилині.

Ігор Худоб'як відкрив лік голам в еліті кіпрського футболу. У поєдинку проти "Пафоса" "Худік" реалізував пенальті, обігравши з позначки екс-голкіпера "Динамо" Артура Рудька. Втім, клуб з Ахни не зумів втримати переможний рахунок, пропустивши під завісу гри - нічия 1:1. За пісумком туру "Етнікос" ділить четверту-шосту сходинки чемпіонату разом з "АЕКом" (Ларнака) та "АЕЛом" (Лімасол).

Відеоогляд матчу "Пафос" - "Етнікос" (гол Худобяка з 2:20):



Казахстан. Прем'єр-ліга. 31 тур
"Астана" (Нур-Султан)
- ФК "Актобе" - 5:0

Майстер-клас аутсайдеру Казахстанської Прем'єр-ліги "Актобе" влаштувала "Астана" під орудою Романа Григорчука - 5:0. Домашній тріумф дозволив нур-султанцям продовжити гонитву за лідером турніру "Кайратом" і зберегти відставання від алматинців у два очки. Щоправда, "Астана" провела на одну гру менше.

Латвія. Вірсліга. 33 тур
ФК "Єлгава" - ФК "Рига" - 0:0
Роман Дебелко (Р)
не потрапив до заявки на матч.

Коронація "Риги" Романа Дебелка відкладена - нічия у поєдинку проти "Єлгави" (0:0) хоч і збільшила перевагу над земляками з "РФШ" до шести пунктів, та не гарантувала "містянам" чемпіонське звання. А от оформити бажане "золото" "Рига" зможе у завтрашньому дербі проти вже згаданої "РФШ".

Жінки. Туреччина. Кадінар Ліга 1. 2 тур
"АЛГ Спор" (Ґазіантеп)
- "Фомґет ҐСК" (Анкара) - 5:0
Христина Перевізник (АЛГ)
відіграла весь матч.

Нападниця Христина Перевізник дебютувала у жіночому чемпіонаті Туреччини. У другому турі місцевої Кадінар Ліги 1 клуб Христини розгромив "Фомґет ҐСК" зі столиці країни (5:0), а нападниця провела на полі всі 90 хвилин. За підсумком туру "АЛГ Спор" разом з "Бешикташем" та "Кіречбурну Спор" в когорті з трьох команд, які ще не втрачали очок в сезоні.

Жінки. Польща. I ліга. Група "Північ"
9 тур

"Академія Пілкарська ЛҐ" (Ґданськ) - МУКС "Прага" (Варшава) - 2:0
Романа Лукач (АП)
вийшла у стартовому складі і була замінена на 78-ій хвилині.
10 тур
"Зомбковія" (Зомбки) - "Академія Пілкарська ЛҐ" (Ґданськ) - 0:3
Романа Лукач (АП)
вийшла у стартовому складі і була замінена на 78-ій хвилині.

Дві перемоги протягом минулого тижня святкувала "Академія Пілкарська ЛҐ", почергово обігравши "Прагу" (2:0) та "Зомбковію" (3:0). Романа Лукач в обох матчах з'являлась з перших хвилин. Завдяки двом домашнім звитягам "АП" очолила турнірні перегони групи "Північ", обійшовши лодзинську "ЮКС СМС".

Польща. IІІ ліга. Група IV. 14 тур
"Віслока" (Дембіце) - "Сталь" (Краснік) - 1:0
Антон Луцик (С)
залишився на лаві для запасних.

"Сталь" Антона Луцика несподівано поступилась у 14-му турі третьої польської ліги, у гостях програвши "Віслоці" - 0:1. Наш краянин у звітній грі участі не брав. За підсумком туру "Сталь" ділить третю-п'яту позиції разом з "Віслокою" та "Сяркою".

Польща. IV ліга. Група "Малопольська" (схід). 15 тур
"Сандеція ІІ" (Нові-Сонч) - ҐКС "Дрвіня" - 1:0
Роман Степанков (Д)
відіграв весь матч.

"Дрвіня" Романа Степанкова на вихідних мінімально програла одному з лідерів групи "Сандеції ІІ", а наш нападник провів повний матч. Наразі "Дрвіня" посідає дванадцяту позицію групи "Малопольська" (схід).

Польща. IV ліга. Група "Сілезька ІІ". 12 тур
"Одра" (Водзіслав-Шльонський) - "Кузня" (Устронь) - 1:1
Михайло Лаврук (К)
відіграв весь матч.

До трьох матчів безпрограшну серію у четвертій польській лізі продовжила "Кузня" - у гостях команда Михайла Лаврука розписала мирову з "Одрою" (1:1). Після 12-го туру "ковалі" посідають сьому позицію групи "Сілезька ІІ".