Головні новини

Наші профі. Футзал: голи наших за збірну

Шість голів забили прикарпатські футзалісти у футболці збірної у рамках кваліфікації до Чемпіонату світу-2020, а Тетяна Аполлоніна відзначилась хет-триком у Вищій лізі - про це в традиційному огляді "Наші профі. Футзал".


Кваліфікація ЧС-2020. Основний раунд. Група 2
Україна
- Косово - 7:1
Петро Шотурма (У)
виходив на паркет у першій п'ятірці і на 18-ій хвилині відзначився голом. Тарас Королишин (У) виходив на паркет у другій п'ятірці і на 34-ій хвилині відзначився голом. Ігор Корсун (У) і Микола Микитюк (У) виходили на паркет у першій п'ятірці.

Старт єврокваліфікації до Чемпіонату світу-2020 видався легкою прогулянкою для збірної України. Ще б пак, адже команда Олександра Косенка розгромила збірну Косова (через яку, до слова, звітний міні-турнір був перенесений з України до Північної Македонії) - 7:1. У складі переможців два влучні удари до свого активу записали Петро Шотурма та Тарас Королишин.

Словенія - Україна - 2:2
Петро Шотурма (У)
виходив на паркет у першій п'ятірці і на 22-ій хвилині відзначився голом. Микола Микитюк (У) виходив на паркет у першій п'ятірці, на 17-ій хвилині отримав попередження і на 30-ій хвилині реалізував пенальті. Ігор Корсун (У) виходив на паркет у першій п'ятірці. Тарас Королишин (У) виходив на паркет у другій п'ятірці.

Поєдинок між словенцями та українцями вважався вирішальним в Основному раунді, адже саме ці дві збірні повинні були визначити володаря першого місця відбірного квартету. Тож гра видалась цікавою і напруженою, а суперники розійшлись бойовим миром - 2:2. За "синьо-жовтих" забивали Петро Шотурма та Микола Микитюк, який реалізував пенальті.

Відеоогляд матчу Словенія - Україна (гол Шотурми з 1:26, гол Микитюка з 2:37):



Україна - Північна Македонія - 5:1 Микола Микитюк (У) виходив на паркет у першій п'ятірці і на 6-ій та 20-ій хвилинах відзначився голами. Ігор Корсун (У) виходив на паркет у першій п'ятірці і на 23-ій хвилині отримав попередження. Петро Шотурма (У) виходив на паркет у першій п'ятірці. Тарас Королишин (У) виходив на паркет у другій п'ятірці.

Напередодні гри з господарями міні-турніру збірною Північної Македонії перед "синьо-жовтими" стояло завдання не лише перемогти, а й забити якомога більше, щоб обійти словенців і фінішувати першими в квартеті. На жаль, перемоги 5:1 виявилось замало - Україна пробилась до Елітного раунду з другого місця. Дублем у переможців відзначився Микола Микитюк. Відзначимо, що імена суперників у Елітному раунді єврокваліфікації "синьо-жовті" дізнаються 7-го листопада.

Жінки. Україна. Вища ліга. 3 тур
"Ладомир" (В.-Волинський)
- "Багіра" (Лиман) - 19:1
Тетяна Аполлоніна (Л)
виходила на паркет у першій п'ятірці і на 3-ій, 18-ій та 32-ій хвилинах відзначилась голами.

Справжній розгром у рамках 3-го туру чемпіонату України серед жіночих команд Вищої ліги влаштував "Ладомир". Вдома "ладомирянки" не залишили шансів "Багірі" з Лиману - 19:1. Хет-триком у складі переможниць відзначилась Тетяна Аполлоніна. Завдяки перемозі "Ладомир" піднявся на третю сходинку турнірної таблиці Вищої ліги.

Україна. Перша ліга. 1 тур"Ураган-2-КФВ" (Івано-Франківськ) - "Володимир" (Тиврів) - 3:0
Юліан Горбатий (В)
виходив на паркет у першій п'ятірці і 24-ій хвилині не реалізував пенальті. Роман Горбатий (В) виходив на паркет у другій п'ятірці.

Брати Горбаті у новому сезоні захищатимуть кольори новачка Першої ліги "Володимира" з містечка Тиврів, що на Вінниччині. Дебютний матч у другому за рангом дивізіоні Горбаті і Ко провели на рідному паркеті спорткомплексу КФВ, де зустрілись з дублерами "Урагану". Юліан Горбатий був одним з найактивніших на майданчику і мав непоганий шанс відзначитись, але з шестиметрової позначки не зміг переграти голкіпера "драконів" Миколу Гуйвана, а його команда в підсумку поступилась - 0:3.

Відеоогляд матчу "Ураган-2-КФВ" - "Володимир" (нереалізоване пенальті Ю. Горбатого з 2:18):



Україна. Кубок України. І етап
Перший матч: "Продексім-2" (Херсон)
- "Anserglob" (Херсон) - 3:1
Дмитро Щипчик (П-2)
увійшов у гру на 21-й хвилині.
Матч-відповідь: "Anserglob" (Херсон) - "Продексім-2" (Херсон) - 3:4
Дмитро Щипчик (П-2)
залишився на лаві для запасних.

Вихованець Академії "Урагану" Дмитро Щипчик провів тайм у двоматчевому протистоянні дублерів "Продексіму" та херсонського "Anserglob", а "мельники" святкували перемогу - 7:4 за підсумком двох матчів і пробились до наступного етапу національного кубка.