Головні новини

Микола Васильків: "Оголошуємо всіх наймолодших учасників ДЮФЛІФО чемпіонами"

Вчора на "Хет-Трик Арені" завершився сезон ДЮФЛІФО у наймолодшій віковій категорії U-11. Виконавчий директор Дитячо-юнацької футбольної ліги області Микола Васильків підбив підсумки та розповів про перипетії поточного сезону.


"Сьогодні у нас завершуються змагання Дитячо-юнацької футбольної ліги області у наймолодшій віковій категорії U-11. Ми підводимо підсумки цілорічної нашої роботи, яку провели з цією віковою категорією футболістів. Родзинкою є те, що сьогодні ми оголошуємо всіх учасників змагань чемпіонами області. Дехто ставить логічне питання: чому не має першого, другого, третього місця? Тому, що завдання подібних турнірів - привити дітям любов до футболу, бажання займатися футболом. З 1 вересня і до сьогодні ми провели 28 турів, маленькі футболісти зіграли 28 поєдинків. Тож за підсумками повноцінного сезону всі 300 учасників отримають медалі і звання чемпіонів. Наступного року діти переходять у вікову категорію U-12, де вже є результати та турнірні таблиці. Додам, що цьогоріч у категорії U-12 залишилось ще провести фінальну гру, яка запланована на вівторок, 19 червня.

Змагання під егідою ДЮФЛІФО вже набули широкого масштабу і повноцінної структури. Наразі ДЮФЛІФО включає в себе п'ять вікових категорій, починаючи з діток U-11 і закінчуючи найстаршими футболістами категорії U-18, що змагаються у Першій та Другій лігах. Ми не зупиняємось на досягнутому і прагнемо об'єднати ще більше команд, ще більше шкіл. Сподіваємось, що зі змінами в законодавстві буде створено більше громад, яких ми запрошуємо до участі у наших турнірах", - розповів Васильків.

Нагадаємо, цьогоріч у категорії U-11 (2007 р. н.) змагались 14 команд: "Ніка-Освіта" (2008 р. н.), ДЮСШ №3, ДЮФК "Ніка-05", ДЮФК "Ніка-05"-2, ОДЮСШ, СДЮСШОР "Прикарпаття", СДЮСШОР "Прикарпаття"-2, НФК "Ураган" (всі - Івано-Франківськ), ДЮСШ №1, РДЮСШ (обидва - Коломия), ДЮСШ Городенка, ДЮСШ Надвірна, ДЮФК "Ігровець" (Калуш), ФК "Колос" (Стецева).