Головні новини

Юрій Шулятицький: "Географія турніру-2018 доволі широка"

Напередодні турніру пам'яті видатного прикарпатського тренера та футболіста Юрія Йосиповича Шулятицького ми поспілкувались з головним організатором змагань, віце-президентом ДЮФК "Ніка-05" Юрієм Шулятицьким.


- Розкажіть детальніше про історію турніру.
- У 2015 році Дитячо-юнацький футбольний клуб "Ніка-05" за підтримки надійних партнерів започаткував футбольний турнір пам'яті мого батька Юрія Йосиповича Шулятицького серед дітей. У прем'єрному турнірі змагались гравці категорії U-10. Тоді за почесний трофей боролись юні футболісти зі Львова, Стрия, Хмельницького та інших міст. З кожним роком популярність змагань росла і вже наступний рік зібрав 28 команд у двох вікових категоріях - U-10 та U-11, а у 2017 році на старт вийшли 32 команди юних футболістів з Хмельницького, Львова, Білої Церкви, Чернівців, Моршина та Києва.

- Чому зупинились саме на гравцях 2008 р. н.?
- Дітям даного віку важливо прищепити любов до футболу, адже саме у такому віці закладаються перші цеглинки у фундамент професійної кар'єри. Завдяки схожим турнірам юні футболісти мають змогу поспілкуватись з однолітками з різних регіонів України, відчути дух боротьби і дружби на футбольному полі та позмагатись за цінні призи. І хто-зна, можливо саме на цих змаганнях запалюватимуться майбутні "зірочки" українського футболу.

- Які особливості цьогорічних змагань?
- Цьогорічний турнір стане вже четвертим в історії. На запрошення нашого клубу відгукнулись з усієї України, тож географія турніру-2018 доволі широка - це і Кропивницький, Львів, Хмельницький, Луцьк, Чернівці та інші. Всього за головний трофей позмагаються 14 команд, складених з гравців 2008 р. н. На жаль, цьогоріч через зайнятість залів нам не вдалось провести змагання у двох вікових категоріях. Та думаю, вже наступного року ми повернемось до вже традиційного формату. Окрім того, плануємо запросити команди з сусідніх країн, тож не виключаю, що наступні змагання отримають статус міжнародних.

Також хочу подякувати за допомогу в організації змагань міському голові Івано-Франківська Руслану Марцінківу, Департаменту молодіжної політики та спорту в особі директора Віталія Матешка, Коледжу фізичного виховання в особі Любомира Пасічняка, Дитячо-юнацькій футбольній лізі Івано-Франківської області та нашим надійним партнерам компанії "Прикарпатський торговий дім" та ТОВ "Західхімліс".

Запрошую всіх охочих 19, 20 та 21 лютого прийти у Манеж КФВ та повболівати за юних футболістів!

Інформаційна служба ФК "Ніка-05" Івано-Франківськ