Головні новини

Олександр Єжов: "Ми виховуємо майбутніх чемпіонів"

Тренер команди "Ніка-05" U-10 Олександр Олександрович Єжов розповів клубній прес-службі про тріумфальну зиму своїх вихованців. 


- Ви працюєте з доволі юними дітками. Які принципи виховуєте у такому віці? 
- Мої хлопці - переможці. Я, як тренер, прививаю їм риси переможців - вони найкращі, найсильніші, най-най. Коли діти виходять на поле у них має бути впевненість у своїх силах, впевненість у перемозі. Інколи ми проводимо матчі зі старшими суперниками і завдяки таким поєдинкам гартуємо характер, адже діти боряться, стараються не зважаючи ні на що. Такі товариські ігри дозволяють юним гравцям почуватись впевнено у матчах з ровесниками, адже ми виховуємо майбутніх чемпіонів.

Також у ранньому віці важливо прищепити дітям любов до футболу. Для того, щоб стати професійним футболістом повинна бути любов до футболу. Шалена любов до футболу. Тому у нашому клубі проводимо цікаві, інтерактивні заняття, щоб зацікавити дітей і їм хотілось йти на тренування. Хочемо, щоб після школи вони не сідали за комп'ютер чи інші гаджети, а бігли на тренування.

Щодо тактико-фізичних аспектів футболу, то у такому віці робимо ставку на технічну складову вправ. Окрім того, у нас багато вправ на "мислення", адже футболіст повинен думати на полі, швидко приймати правильні рішення. І саме в такому віці ми закладаємо фундамент для майбутніх перемог і я впевнений, що мої хлопці ще покажуть себе у професійному футболі.

- Тож не дивно, що за час зимового періоду Ваші юні вихованці встигли вибороти два почесні трофеї. 
- Так, в останній тиждень 2017-ого року ми брали участь у престижному турнірі Lviv Indoor Cup. На груповому турнірі мої вихованці здобули п'ять перемог та розписали одну мирову, забивши 50 (!) м'ячів у ворота суперників. У півфінальному поєдинку з рахунком 4:1 перемогли винниківський "Рух", а фінальний матч проти львівських "Карпат" став окрасою всього турніру. На трибунах зібралось дуже багато глядачів, що вірили у перемогу "Карпат", та мої хлопці були налаштовані рішуче. Чесно кажучи, скільки вболівальників на дитячих змаганнях я давно не бачив (посміхається - ред.). Ми переграли львів'ян тактично, перемогли з рахунком 2:0 та поповнили клубну скарбничку ще одним престижним трофеєм.

2018-й рік також відкрили перемогою - цього разу моїм хлопцям не було рівних у турнірі "Прикарпатське Різдво-2018", що проходив в Івано-Франківську. На цих змаганнях залишили позаду такі потужні футбольні школи як одеський "Чорноморець", чернівецька "Буковина", "Рух" (Винники) та львівські "Карпати". А от недавно повернулись з львівського турніру "Галицька зима", де не програли жодного поєдинку, та в підсумку посіли третю позицію, обігравши у матчі за "бронзу" сумську "Барсу" - 4:2.

- Які плани у підготовці до весняної частини сезону? 
- Наразі ми готуємось до турніру пам'яті Юрія Йосиповича Шулятицького, що пройде з 19 по 21 лютого у Манежі КФВ. На турнірі зіграють 16 команд з усієї України. Зокрема, до Івано-Франківська приїдуть і чернівецька "Буковина", і львівські "Карпати", команди які мають на нас "зуб" за минулі поразки (посміхається - ред.). Та завдання лише одне - перемагати та залишити почесний кубок турніру пам'яті видатного прикарпатського футболіста та тренера в Івано-Франківську. Також нас запрошують на різноманітні всеукраїнські та міжнародні змагання та поки про це говорити ще рано. А вже навесні продовжимо змагатись у чемпіонаті ДЮФЛІФО серед команд U-11.

Інформаційна служба ФК "Ніка-05" Івано-Франківськ